http://fikumiku.opole.pl/ http://klupej.pl http://www.klupej.pl http://kolorowedzieci.opole.pl

 Stolowkainfo

JADŁOSPIS STYCZEŃ 

07.01-10.01.2020

WTOREK

ZUPA :           Koperkowa z zacierką – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Spaghetti – 165g (1a)

                        Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

II ZESTAW – Kotlet mielony-80g (1a,3)

                        Ziemniaki – 165g

                        Surówka z białej kapusty -80g (1a)

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA : Kapuśniak z białej kapusty – 300ml (1a, 6, 7, 9, 10)

I ZESTAW: Pierogi z mięsem okraszane cebulką – 5 szt (1a )

                   Surówka wielowarzywna -80 g

                    

II ZESTAW: Jajko gotowane 1,5 sztuki ( 3)

                     Sos koperkowy-90 ml (1a,3, 7,9)

                        Ziemniaki-165g

                        Fasolka szparagowa z wody-80 g(1a)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK :

ZUPA :          Barszcz czerwony -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet drobiowy panierowany – 80g (1a, 3)

                        Ziemniaki – 165g

                        Sur. colesław – 80g (7)

II ZESTAW: Gulasz stogonow – 170g (1a, 7)

                        Kasza bulgur – 165g (1 a)

                        Sałata z buraczków -80 g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK

ZUPA :           Ogórkowa - 300 ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Chilli con carne – 200g (1a)

                        Ryż – 150g

II ZESTAW: Racuchy drożdżowe – 200g (1a, 3, 7)

                     Polewa owocowo-śmietanowa- 50ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

13.01-17.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Jarzynowa – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Łazanki z boczkiem i kiełbaską – 250g ( 1a, 6, 9)

                     Deser 1 szt

II ZESTAW: Ryż zapiekany z jabłkami prażonymi– 200g (7)

                        Polewa jogurtowo-śmietanowa – 100ml (7)

                        Deser 1 szt  

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

WTOREK

ZUPA :           Krem z marchwi- 300 ml( 1a,7,9)

I ZESTAW: Polędwiczka drobiowa – 80g

                   Sos koperkowy – 90ml (1a, 7)

                     Ziemniaki – 165g

                     Buraczki zasmażane – 80g (1a, 7)

II ZESTAW: Befsztyk po poznańsku – 80g (1a, 3)

                        Ziemniaki – 165g

                        Czerwona kapusta z jabłkiem – 80g

KOMPOT – 200ml

ŚRODA      Grochowa prymusa – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane bułką tartą – 200g (3,7)

                        Sur z marchwi i jabłka– 80g (7)

II ZESTAW: Zapiekanka ziemniaczana – 200g ( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

                        Sur z białej kapusty z koperkiem – 80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

CZWARTEK

ZUPA:           Kalafiorowa -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Danie chińskie - 320g ( kurczak z warzywami)

                        Ryż-165 g

II ZESTAW: Pulpety - 80g (1a, 3)

                     Sos – 90g (1a, 7)

                        Kopytka -200g (1a, 3)

                      Surówka z marchewki z papryką -80g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK

ZUPA :           Kapuśniak z kiszonej kapusty – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe – 90g (1a,3,7)

                     Koktajl truskawkowy – 100ml (7)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane - 150g (1a, 3)

                        Śmietana -30 ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

20.01-24.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :         Krem brokułowy -300 ml (1a, 7,9)

IZESTAW: Zapiekanka włoska -200g( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

                     Surówka colesław-80 g( 7)

II ZESTAW: Kotlet z jaj- 80g (1a, 3)

                     Ziemniaki-165 g

                        Marchew z groszkiem zasmażana -80 g (1a)

WTOREK

ZUPA: Pomidorowa z ryżem- 300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW:   Nuggets drobiowe -80 g( 1a, 3,7,9)

                        Sos czosnkowy- 30 ml(7)

                        Ziemniaki -165g

                        Surówka z kapusty pekińskiej -80 g

II ZESTAW: Gulasz wp - 170g (1a, 3)

                        Makaron -165g (1a)

Sur. Z ogórka kiszonego i marchewki -80g (1a, 3, 7, 9,10)

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA : Ogórkowa-300 ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Duszone gołąbki po hiszpańsku – 80g (3)

                     Sos pomidorowy – 90ml (1a)

                     Ziemniaki – 165g      

II ZESTAW: Pyzy z mięsem– 200g (1a,3)

                        Sur. Z białej kapusty z kukurydzą-80g ( 3, 7,10)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK

ZUPA :        Rosół z makaronem - 300 ml (1a, 9)

I ZESTAW: Piersi kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych – 80g(1a, 3)

                        Ziemniaki – 165g

                        Sałatka z buraczków i jabłka – 80g

II ZESTAW: Udziki/pałki– 80 g

                        Ziemniaki – 165g (1a, 3, 7)

                        Sałatka z buraczków i jabłka – 80g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK:

ZUPA :         Krupnik – 300ml (1c, 7,9)

I ZESTAW: Filet z dorsza w cieście pietruszkowym -80 g ( 4, 7)

                        Ziemniaki – 165g

                        Sur. z kapusty kiszonej i marchewki – 80g

II ZESTAW: Naleśniki z serkiem waniliowym - 240 g (1a, 3,7)

                        Polewa czekoladowa -30 ml (3, 6,7)

                        Owoc

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

27.01-31.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :         Barszcz czerwony -300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW: Spaghetti – 165g (1a)

                        Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

                        Jabłko- 1 szt

II ZESTAW: Bigos– 200g ( 1a, 6, 7, 9,10)

                        Ziemniaki- 165 g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

WTOREK

ZUPA :       Z zielonego groszku -300 ml

I ZESTAW: Kotlet schabowy – 80g

                     Ziemniaki – 165g

                     Kapusta biała zasmażana – 80g (1a, )

II ZESTAW: Pieczeń wp. – 80g w sosie 90 ml(1a,7)

                        Kasza jęczmienna – 165g ( 1c)

                        Surówka selerowa – 80g

KOMPOT – 200ml

ŚRODA      Fasolowa – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierog ruskie okraszane cebulką– 200g (1a,7)

                     Śmietana – 30 ml (7)

II ZESTAW: Leczo warzywne z kiełbaską – 200g ( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

                        Ziemniaki-165 g

                        Deser 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

CZWARTEK

ZUPA:           Z fasolki szparagowej -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Makaron – 165 g(1a)

                   Sos carbonara z kawałkami kurczaka -170 g (1a, 7)

                   Surówka z czerwonej i białej kapusty-80 g(7,10)

II ZESTAW: Kotlet drobiowy zuz-zu - 80g (1a, 3)

                     Ziemniaki -165 g

                        Surówka z marchwi i brzoskwini -80g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK

ZUPA :       Żurek – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Kopytka -200 g(1a, 3)

                   Surówka wielowarzywna -80 g

II ZESTAW: Risotto wegetariańskie -200 g (ryż, kukurydza,fasolka czerwona, groszek konserwowy)

                    Sos pomidorowy -90 ml (1a,7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml    

ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane

na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów

może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty,

w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.


ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane

na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów

może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty,

w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.

 

 

godlo

 

logo nowe
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5
z Oddziałami Integracyjnymi
im. Karola Musioła w Opolu
ul. Majora Hubala 2 45-267 Opole
tel 77 545 32 23; 77 545 32 24  fax: 77 40 30 850
NIP 754 315 63 13

 

© Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 w Opolu

designed by G. Labisz

grzegorzlabisz@gmail.com

Login Form