http://fikumiku.opole.pl/ http://klupej.pl http://www.klupej.pl http://kolorowedzieci.opole.pl

 Stolowkainfo

JADŁOSPIS MARZEC

02.03 -06.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Grochowa -300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW: Zapiekanka makaronowa z warzywami i boczkiem

(makaron, brokuły, marchew, boczek, ser żółty) -250g (1a, 6, 7,8,9,10)

                       Surówka z czerwonej i białej kapusty -80g (7, 10)

II ZESTAW: Kotlet z jajka z pietruszką -80g (1a, 3)

                        Ziemniaki-200g

                     Marchew z groszkiem na ciepło-80 g (1a)

WODA Z CYTRYNĄ - 200ml

WTOREK

ZUPA :           Rosół z makaronem -300 ml (1a, 9)

I ZESTAW: Kotlecik drobiowy panierowany - 80g (1a, 3)

                        Ziemniaki -200g

                        Surówka z marchwi, jabłka i pora -80g (7)

II ZESTAW: Pieczeń z szynki - 80g w sosie - 90ml (1a,3,7,9)

                        Ziemniaki -200g

                        Surówka z marchwi, jabłka i pora -80g (7)

KOMPOT - 200ml

ŚRODA        

ZUPA :         Krupnik -300ml (1a, ,7,9)

I ZESTAW: Pyzy z mięsem - 200g (1a, )

Surówka z kiszonej kapusty i papryki -80g      

II ZESTAW: Tortilla z warzywami i serem - 240g (1a, 7) + sos czosnkowy 30g (3, 7, 10)

                     Owoc- 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ - 200ml

CZWARTEK

ZUPA :           Zupa z zielonego groszku - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW:    Nuggets drobiowe -80g (1a, 3, 7, 6, 9,10)) + ketchup 30g

                        Ziemniaki -200g

                        Surówka z białej kapusty z kukurydzą -80g (3, 7,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Chilli con carne - 150g (1a)

                        Ryż -180g

                        Surówka z białej kapusty z kukurydzą -80g ( 3, 7,8, 9,10,11)

KOMPOT -200ml

PIĄTEK:

ZUPA :           Żurek -300ml (1a,6,7,9, 10)

I ZESTAW : Kopytka – 200g (1a,3) z okrasą -30g( boczek ) (1a, 6,7,9,10)

                     Buraczki zasmażane -80g (7)

                     Deser -1 szt

II ZESTAW: Gulasz z fasolki szparagowej, marchwi , kalafiora i zielonego groszku-180g (1a)

                        Kasza bulgur -180g (1a)

                     Deser -1 szt

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

09.03 -13.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Barszcz czerwony -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Leczo warzywne z kiełbaską -180g ( 1a, 6, 7, 9,10)

                   Ziemniaki -200g

II ZESTAW: Risotto wegetariańskie (ryż, kukurydza, fasolka czerwona, groszek                                      zielony) - 250g

                   Sos pomidorowy -90ml (1a,7)                               

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

WTOREK

ZUPA :           Zupa koperkowa z zacierką -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet zu-zu -80g (1a,3)

                        Ziemniaki -200g

                        Surówka z białej kapusty z marchewką -80g ( 3, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Kotlet wieprzowy siekany - 80g (1a, 3)

                        Ziemniaki -200g

Surówka z białej kapusty z marchewką -80g ( 3, 8, 9,10,11)

KOMPOT - 200ml

ŚRODA

ZUPA :          Fasolowa -300ml (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Pierogi ruskie okraszane cebulką -200g ( 1a, 7)

                   Śmietana -30ml (7)

II ZESTAW: Zapiekanka ziemniaczana z jajkiem i kiełbaską -250g( 3,6,9,10)

                        Surówka wielowarzywna -80g (3, 8, 9,10,11)  

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

CZWARTEK

ZUPA :           Zupa pomidorowa z ryżem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet schabowy -80g (1a, 3)         

                        Ziemniaki -200g     

                        Sałatka z czerwonej kapusty -80g ( 3, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gulasz wieprzowy po czesku 170g (1a)

Knedliki -165g (1a)

                        Sałatka z czerwonej kapusty -80g ( 3, 8, 9,10,11)

KOMPOT     (200ml)

PIĄTEK:

ZUPA :           Ogórkowa -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Ryba panierowana - dorsz 80g (1a,3,4)

                       Ziemniaki -200g

                   Surówka z kalarepy z rodzynkami -80g ( 3,7, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Racuchy drożdżowe z jabłkami - 200g (1a,3,7)

                        Polewka jogurtowo-owocowa 50ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

16 .03 -20.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Kalafiorowa -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Makaron Spaghetti carbonara - 380g (1a, 6, 7, 9,10 )

                     Surówka z białej kapusty, marchwi i brokuł - 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Jajko 1,5szt

                     w delikatnym sosie śmietankowo-chrzanowym -90ml (1a, 3)

                     Ziemniaczki puree - 200g

                   Surówka z białej kapusty, marchwi i brokuł - 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

WTOREK

ZUPA :        Krem z marchwi z makaronem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kurczak Buffalo po amerykańsku (pałeczki drobiowe) - 80g

                     Ziemniaki -200g

                     Sałatka z buraczków – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Pulpety wieprzowe - 80g (1a,3)

                     Sos pieczeniowy - 90ml (1a,3,7,9)

                     Ziemniaki -200g

                     Sałatka z buraczków -80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA :        Kapuśniak z kiszonej kapusty - 300ml (1a,6,9, 10)

I ZESTAW: Knedle z truskawkami – 5szt (1a,3,7) okraszane złocistą bułką tartą (1a)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane – 150g (3)ze śmietaną – 30ml (3)

                     Deser - sałatka owocowa - 80g       

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK

ZUPA :        Barszcz biały -300ml (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Danie chińskie -170g (1a)

                     Ryż - 180g

II ZESTAW: Bitka wieprzowa – 80g w sosie pieczeniowym – 90ml (1a)

                     Kluseczki – 200g

                     Surówka z czerwonej kapusty – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK:

ZUPA :        Krupnik - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierożki bambini ze słodkim serkiem - 200g (1a,7)

                   Owoc 1 szt

II ZESTAW: Gołąbek – 90g w sosie pomidorowym – 90ml (1a,7)

                     Ziemniaki – 200g

                     Owoc 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

23.03 -27.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Jarzynowa - 300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Grecka zapiekanka „Pastycjo” (z makaronem, mięsem i warzywami) -300g (1a)

                     Surówka z marchewki - 80g ((3,7,8, 9,10,11))

II ZESTAW: Kaszotto z boczkiem i warzywami – 250g (1a, 3)

                   Surówka z marchewki - 80g (3,7,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

WTOREK

ZUPA :        Rosół z makaronem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Gulasz drobiowy - 170g (1a,3)

                     Ziemniaki -200g

                     Surówka colesław -80g(3,7,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Szoarma (kebab domowy z warzywami) - 170g (1a, 3)

                     Ryż -180g

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA :        Grochowa - 300ml (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe 90g (1a)+ koktajl truskawkowy 100ml (7)

II ZESTAW: Naleśniki z mięsem i kapustą – 200g + ketchup 30g

                     Sałatka szwedzka – 80g (3,8, 9,10,11)      

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK

ZUPA :        Krem z zimowych warzyw -300ml (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Klopsiki szwedzkie (1a) – 80g w sosie - 90g (1a)

                     Kasza gryczana -180g

                     Buraczki zasmażane -80g

II ZESTAW: Kurczak pieczony – 80g

                     Ziemniaki – 200g

                     Buraczki zasmażane -80g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK:

ZUPA :        Z fasolki szparagowej -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Łazanki z boczkiem - 250g (1a, 6, 9,10)

                   Deser

II ZESTAW: Paluszki rybne w chrupiącej panierce – mintaj – 80g (1a, 4)

                     Ziemniaki – 200g

                     Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami – 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

30.03 -03.04. 2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Ziemniaczana - 300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierogi z mięsem a’la pielmieni - 200g (1a) okraszane

                     Sałatka z buraczków -80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gołąbki po hiszpańsku - 80g (3)

                     Sos pomidorowy – 90ml (1a, 7)

                   Ziemniaki -200g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

WTOREK

ZUPA :        Krem brokułowy - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Potrawka z kurczaka - 170g (1a,7)

                     Ziemniaki -200g

                     Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Schab -80g w sosie słodko-kwaśnym - 90g (1a, 3)

                     Ryż -180g

                        Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA :        Żurek - 300ml (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Naleśniki z serkiem waniliowym 240g( 1a, 7)

                     Polewa czekoladowa 30ml (3,6,7)

II ZESTAW: Penne z szynką w sosie śmietanowo-serowym – 280g (1a,7)

                        Surówka z rzepy, marchewki i groszku zielonego – 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK

ZUPA :        Ryż na rosole -300ml (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Nuggets drobiowe – 80g (1a, 3, 7, 6, 9,10)

                     Ziemniaki -200g

                     Surówka z białej kapusty z kukurydzą – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gulasz Strogonow – 170g (1a,7)

                     Ziemniaki – 200g

                     Surówka z białej kapusty z kukurydzą – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK:

ZUPA :        Pomidorowa z makaronem - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane złocistą bułką tartą - 200g (1a, 7)

                   Surówka z marchewki i brzoskwini – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Kotlet z jajka z pietruszką – 80g (1a, 3)

                     Ziemniaki – 200g      

                     Warzywa gotowane na parze – 80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane

na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów

może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty,

w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.

 

 

godlo

 

logo nowe
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5
z Oddziałami Integracyjnymi
im. Karola Musioła w Opolu
ul. Majora Hubala 2 45-267 Opole
tel 77 545 32 23; 77 545 32 24  fax: 77 40 30 850
NIP 754 315 63 13

 

© Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 w Opolu

designed by G. Labisz

grzegorzlabisz@gmail.com

Login Form